2008-10-10 15:29:11• hírek • Parajdi Andrea

Bemutatták a program lehetőségeit

Szatmárnémetiben is tájékoztatót tartottak, Románia idegenforgalmi vonzerejének fellendítését célzó, Regionális Operatív Program ötös számú prioritási tengelyéről.

Szeptember óta lehet projekteket letenni a Regionális Operatív Program ötös prioritási tengelyének harmadik fejezetén, amelyet önkormányzatok pályázhatnak meg. A program lehetőségeiről és a pályázási módokról, pénteken egész napos tájékoztatót tartottak a Polgármesteri Hivatal nagytermében. Az eseményre Lucia Morariu turizmusért felelős államtitkár is városunkba érkezett.

A Regionális Operatív Program ezen fejezetén országos szinten 55 millió eurót lehet lekérni, egy projekt azonban nem haladhatja meg az 1 millió lejt. A projekteket január 15-ig kell benyújtani. Csehi Árpád megyei tanácselnök, felhívta az önkormányzatok képviselőinek figyelmét a sürgető határidőre, valamint elmondta, sokkal hatékonyabban pályázhatnak, ha több település közösen dolgoz ki projekteket.

A Megyei Tanács már készíti a pályázatokat ezen a prioritási tengelyen, amelynek első projektjét november végéig benyújtják. - Az első pályázatot a hagyományos turizmus megismertetésére készítjük. Szóróanyagok, megyénket bemutató útikalauzok összeállítására szeretnénk finanszírozást nyerni - tájékoztat Csehi. A tanácselnök a Szatmár.ro-nak arról is beszámolt, hogy terveik közt szerepel ebben a témakörben egy komplexebb pályázat kidolgozása, amellyel a megye bejáratainál lévő táblák lecserélésének költségeire szereznének vissza nem térítendő támogatást.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: